Tyle że z czasem wypłacili,
nowa szyba z wklejeniem Uniqa 350 zł - w każdej innej ubezpieczalni 600- 700
tapicera wycenili na 25 zł :lol: a nam tapicer po robocie wycenił na 250 zł
zderzak lakierowanie + nad klejenie uszczerbku Uniqa 100 zł a koszt samego wylepienia 150 zł
Na szczęście umowę mamy tylko do marca 2011 :twisted:
I oby do tego czasu nic się nie stało .
Ale tu nie chodzi o zaniżanie kwoty odszkodowania. W moim przypadku w ogóle twierdzą, że nie ma mowy o żadnej odpowiedzialności ubezpieczyciela, bo felgi są niefabryczne. Gość mi napisał maila, żebym mu przedstawił fakturę zakupu samochodu z tymi felgami :lol:
żebym mu przedstawił fakturę zakupu samochodu z tymi felgami
1.czy jak ubezpieczałeś to w opisiie(albo na fotkach) są felgi aluminiowe?
2. czy jesli załozyłeś później fele(po zawarciu umowy) masz jakąś f-re na nie?
w zalezności od odpowiedzi na te 2 pytania mozna wnioskować co się będzie działo
Samochód miał założone wspomnine felgi w momencie zawarcia umowy, ale nie wiem, czy jest to jakos udokumentowane - sprawdzę.
Fakturę oczywiście mam, chociaż kupowane były dobre 5 lat temu.
Chyba rzecznik mi nie pomoże, bo to samochód firmowy.
fernando, powodzenia
na stronie rzecznika są wzory pism
myślę, że warto z nimi pokorespondować- to nic nie kosztuje, a może ktoś z kolegów z forum będący prawnikiem w razie czego cie wspomoże
ale ja myslę, że kilka pism załatwi sprawę
oni licza na to, że podkulisz ogon i dasz sobie na luz- wiele osób tak robi
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
[ Dodano: Wto 28 Gru, 10 10:01 ]
Tak tylko dla formalności podsumuję (bo obiecałem): dupa blada. Nigdzie nie ma śladu, że samochód ma alufelgi, więc nie ma też odpowiedzialności ubezpieczyciela za tego typu szkodę... Felga była nietania, bo to OZ-Racing Ultraleggera
Komentarz